top of page

Om oss

17926949323162478_edited.jpg

Jag bor på en liten gård i Stora Sundby utanför Eskilstuna med min sambo Niclas. 

 

Mina intressen, förutom hundar, jakt, fiske och natur och allt som har med det att göra, är bla att resa och fotografera. 

 

Vår första borderterrier, Freddy (J Brandy-Af-Tuna) köpte vi 2007. En underbar och stabil kille med ett stort hjärta.

Våren 2009 utökades familjen med ytterligare en borderterrier, Hugo (C.I.B FI J(g)CH NORD UCH J Loppekassa Try It Again). En kille med enorm jakt/arbetslust och otroligt snäll och gosig.

Har man en borderterrier kan man lika gärna ha några till, de ger lätt mersmak.

 

I maj 2015 hämtade jag hem min efterlängtade tik, Vilda (J Ottercap Like A Lady) som jag noga valt efter fina föräldrar från kennel Ottercap. En tik väl värd att vänta på och som uppfyller allt jag önskar hos en hund.  Hon är jätterolig att jaga med och har en otrolig arbetslust.

 

I april 2017 hade jag min första egna valpkull vilket var helt fantastiskt men jag ser mig fortfarande i första hand som hundägare. Från den kullen behöll vi den enda tiken, Bianca (BnB Akela). Hon har den bästa nosen man kan önska sig och är en stjärna i både viltspår och nosework.

 

I november 2020 föddes Monki (BnB Yoko Ono) i en kull med 7 tikar efter Bianca (BnB Akela) från vår första kull. Henne har vi behållit hemma. Monki är en alldeles underbar liten tjej som älskar att jobba och även älskar att bara mysa...

 

2019 köpte jag Bella (Zomra) som är en tik efter Hugo med en spännande stamtavla. Hon bor tillsammans med Bianca hos vår vän och fodervärd Marie. Bella är en riktig arbetsmyra och älskar att få jobba.

2023 fick Monki en kull och vi har behållit en av tikarna, Siya.

 

Med mina hundar tränar jag gärna agility, viltspår/eftersök, freestyle, nosework, jag går på en och annan utställning och jagar både ovan och under jord även om det främst är ovan jord numera.

Jag är med i ett toppenbra jaktlag och har även förmånen att få gå som hundförare på andra marker.

Jag är utbildad hundinstruktör och har gått diverse utbildningar med och utan hund. 

Jag är med i styrelsen för Borderterriersällskapet och är med i avelskommittén och har ett stort intresse för avel- och hälsa och allt som hör därtill.

 

Mitt mål är sunda hundar med bra mentalitet, bra exteriör och väl fungerande vid jakt/arbetslust. 

Man får inte heller glömma att hunden ska vara en familjehund hela året!

 

Mina hundar är högt älskade familjemedlemmar och kära arbetskamrater.

 

Namnet Beast N´Beautys är för mig en perfekt beskrivning av hur jag ser på borderterriers. Envisa "bestar" som är vackra både på in-och utsidan. 

17921167559485386.jpg
bottom of page