Nyheter och resultat


Hurra!!

I dag är ingen vanlig dag, för idag den 2 november är det "tjejkullens" 2-årsdag! 

Stort grattis Monki (BnB Yoko Ono) Polly (BnB PJ Harvey) Raija (BnB Joan Jett) Majken (BnB Yoko Debbie Harry) Nessa  (BnB Janis Joplin) Soya (BnB Patti Smith) och Luna (BnB Bilie Holiday) 


Kennelträff

Vi hade en liten träff i september hemma hos oss. En heldag med bla viltspår, nose work och specialsök. Självklart fikade vi och grillade hamburgare. Nästa träff planerar vi att ha i maj våren -23.

En summering av "grattis" sedan sist!

Jag är så stolt över alla våra valpar, oavsett om de har "formella prestationer" eller inte. Eftersom jag inte uppdaterat på några månader får jag sammanfatta lite resultat och grattis:
  • BnB Akela "Bianca" till godkänt Doftprov!
  • BnB Janis Joplin "Nessa" till titeln NW 1 samt till godkänt Anlagsprov viltspår! Nessa har också varit på inoff utställning och blev BIR med HP, BIG med fin kritik!
  • BnB Debbie Harry "Majken" till godkänt Grytanlagsprov kvalitet 1 samt godkänt apporteringsprov!'
  • BnB Joan Jett "Raija" till godkänt Anlagsprov viltspår! 


Hurra!!

I dag är ingen vanlig dag, för idag den 2 juli är det "Brandykullens" 2-årsdag! 

Stort grattis Axa (BnB Metaxa) Doris (BnB Delamain) Elda (BnB Alvisa) Dixie (BnB Hennessy) och Sniffen (BnB Hardy)

Hurra!!

I dag är ingen vanlig dag, för idag den 17 april är det "Djungelbokskullens 5-årsdag! 

Stort grattis Bianca (BnB Akela) Hathi (BnB Hathi) Bagheera (BnB Bagheera) Raffe (BnB Mowgli) Atlas (BnB Baloo) och Franz (BnB King Louis)


Hurra!!

I dag är ingen vanlig dag, för idag den 2 april är det "Gladiatorkullens" 3-årsdag! 

Stort grattis Kulan (BnB Bullet) Rut (BnB Valkyria) Juni (BnB Elektra) Wilma (BnB Spirit) Indy (BnB Amazon) och Vidar (BnB Pansar)

2022 Nytt år med massor av roliga saker som hänt.
Jag har varit urdålig på att uppdatera hemsidan i år men jag ska göra en liten sammanfattning.
I början av året hittade vi ett hus på landet som vi köpt, utanför Eskilstuna, och vi kommer därför att flytta från Älvsjö i maj. Det var inte planerat men vi kunde inte motstå den lilla gården. I och med det beslöt vi också att inte ha några valpar i vår då det skulle krocka med flytt osv vilket bara skulle bli stressigt. När man har valpar vill jag njuta av dom! Och eftersom jag inte vill ha valpar under jaktsäsong så blir planerna att para Bella och eventuellt även Monki till våren -23.

Vi får fina rapporter från alla våra valpar, både äldre och yngre och det är jag fortsatt tacksam över! Jag ska återkomma med lite fina skrytinlägg när jag samlat ihop allt :-)
Vi gratulerar även Vidar (BnB Pansar) som blev pappa åt en fin kull i Norge hos Kennel Villjentas, det var skoj!


December

Ännu ett år har gått, ännu ett år med Covid också. Det ställer till det när jag har sett fram emot vissa aktiviteter, men mycket har vi ändå kunna göra trots allt, även om jag skulle velat gjort mer :-)

Vi är så glada och stolta för alla fina rapporter och hälsningar vi får från alla "våra" fina och duktiga valpar! Tack! Ni är alla grymma! 


Det har varit jätteskoj att i vinter ha fått ha både Monki och Bella med i skogen och jagat och jag är nöjd med tjejerna. 


Nu är 2021 snart slut och vi ser fram emot 2022. 

Vi hoppas att det blir valpar till våren, vi planerar att para Bella på hennes nästa löp. Hanen vi valt är Vidar (BnB Pansar) och det tror jag kan bli en fin kombination. 

November

Grattis fina girlpower-kullen på er allra första födelsedag! 

Vi har varit ännu en sväng till Mamima, denna gång med småtjejerna Monki och några av henne systrar Nessa (BnB Janis Joplin), Luna (BnB Billie Holliday) och Majken (BnB Debbie Harry) samt Rut (BnB Valkyria) 

Givetvis var alla tjejer duktiga!

Vilket härligt gäng vi fick träffa i slutet av november!
8 superfina tikar som träffades för att bla träna Nosework som Nessas matte Sarah höll i. Bus, lite klickerträning o fika hann vi också med
Tack alla
Oktober
Nu ramlar det in fina rapporter från valpar i olika åldrar som hunnit ut i skogen, jättekul! Vi är så stolta över er alla!

Vi gratulerar Rut (BnB Valkyria) som gjort godkänt doftprov, bra jobbat! 

September

Grattis och hurra på 2-årsdagen Bella och Zola! Pappa Hugo hälsar såklart grattis till brorsorna också :-)

STORT GRATTIS Zola till Viltspårchampionaten! Grymt!

Vi gratulerar Nessa (BnB Janis Joplin) som gjort godkänt doftprov, bra jobbat!  


I början på september hade vi en träff på Mamima för lite träning inför hösten . Det var 8 tikar från Team Beast N´Beautys. Jättekul och alla var såklart duktiga :-)

Foto:Johanna Lundgren 

Augusti

Vi har haft en superfin sommar och nu är vi laddade för höstens aktiviteter.

Vi får många fina hälsningar från alla våra valpar och deras familjer det är vi så glada för!

Grattis till Franz (BnB King Louis) som hade en fin premiär 1:a augusti!

Juli

Grattis fina Brandy-kullen på er allra första födelsedag! 

Vi har varit på terrierklubbens utställning i Eskilstuna. Där placerade sig Axa (BnB Metaxa) som tredje bästa tik med CK! Stort GRATTIS! Hennes första utställning.
Systrarna Monki o Nessa var också med och debuterade i valpklass där de skötte sig jättefint o placerade sig som etta o tvåa.

Maj

Grattis Rut (BnB Valkyria) som gått godkänt anlagsspår!

April

I april har vi haft många och trevliga (covid-säkra) träffar med flera av våra valpar.


Bland annat var vi ett ganska stort gäng som for till Mamima och hade en fin helg med träning på vildsvin och lite andra trevligheter. Det är så roligt att se alla jätteduktiga hundar! Även roligt att se hur fina de är mot varandra.


Vi hade valpar från alla våra kullar på plats, småttingarna tränade inte förstås, bara miljöträning för dom.


Balder, Zola, Vidar, Monki, Vilda, Hugo, Bella och Bianca

Ett stort gäng taggade borderterriers 

Lunch 

Ett litet gäng som vilar upp sig inför träning...

Axa (Bnb Metaxa)

Nessa (BnB Janis Joplin) o Monki (BnB Yoko Ono)

Kulan (BnB Bullet)

Bagheera (BnB Bagheera)

Raffe (BnB Mowgli)

Luna ( BnB Billie Jean)

Bella, Bianca och Zola med familjer besökte oss på landet under påsk. Vi hade en jättefin dag med bla lite viltspår.
Vi lyckades också få till en träff vid Ulriksdals slottsträdgård med Bianca och Bella tillsammans med Monki, Polly, Majken, Soya från sista kullen samt Elda från Brandy-kullen. Fullt ös på alla tjejer!

Hurra, Hurra...

April, en månad med många kalas :-)

Grattis fina Djungelkullen, vår allra första kull, på 4-årsdagen den 17 april. Franz, Hathi, Raffe, Bagheera, Atlas och Bianca. 

Hurra för vår bästa Hugo som fyller 12 år och still going strong!

Grattis fina Gladiatorkullen på 2-årsdagen den 2 april! Indy, Kulan, Rut, Wilma, Juni och Vidar.

Mars

Jag och Monki har gått valpkurs så nu är det bara att fortsätta att träna. 


Vi har haft besök på landet av Soya (BnB Patti Smith) med matte och vi har haft en liten träff med Polly (BnB PJ Harvey) och hennes ägare under mars. Jättekul at träffa valparna.

Jag var en sväng till Mamima och träffade Kulan (BnB Bullet) och hennes ägare för att kolla lite när hon tränade på vildsvin. Kulan är en riktigt duktig hund, både i naturen och i hägn. Jag har ju varit med och jagat med henne ett par gånger, en riktig liten stjärna.

När jag ändå var i krokarna svängde jag förbi Luna (BnB Billie Holiday) som bor i Söderköping, en jättefin liten tjhej som stolt visade upp husses vildsvin :-)


Systrarna Polly o Monki

               Monki o Soya

Luna

Februari

Löshundsjakten är över för denna säsong, Hugo avslutade på topp, precis som han började. Jättekul att han fortfarande hänger med och dessutom levererar så fint. Även Bella har haft tid i skogen och där finns hopp om en blivande stjärna.


Vi får fina rapporter från alla valpar från sista kullen och det är så roligt. Jag och Monki går valpkurs och det ska nog bli bra.


Tyvärr lever vi fortfarande med Covid vilket gör att vi inte kan planera så mycket framåt, men en träff på Mamima i april kommer vi i alla fall ha. Alltid något att se fram emot.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
önskar vi er alla!

December

Tiden går fort och valparna har vuxit och alla flyttade innan årsskiftet. Mer om valparna hittar du här

Bianca har varit en toppenmamma och har nu flyttat hem till Marie o Bella igen, vi saknar både henne och valparna. Men vi får fina rapporter och allt går så bra!

 

Jag och hundarna har även hunnit vara med på flera fina jakter tillsammans med "gamla" valpköpare, superkul! Roligt att se vilka duktiga hundar vi fött upp. 

Vi får såklart fina hälsningar från alla våra valpar, det är vi jätteglada över!


November

Den andra november kom Bianca och Bellmans valpar, det blev 7 fina tikar. Vilken kull! Alla mår bra och det är mysigt att ha valpar igen, även om vi hade en kull i somras. Det kommer dröja till nästa gång så det gäller att njuta som mycket som möjligt av det här gänget.

Många fina hälsningar och samtal från våra "valpar", det är jättekul! Extra kul är det förstås när man får samtal från glada ägare som är så nöjda med sina hundar i skogen och att de dessutom är underbara familjemedlemmar.

Oktober

Vi har haft hela gänget samlat på landet, Freddy, Hugo, Vilda, Bianca och Bella. 

Bianca börjar bli riktigt rund om magen så jag är ganska säker på att det finns valpar där. Om några veckor vet vi :-)


Vi får fina hälsningar från alla valpar, både de äldre och de yngre.  Det är jättekul


Jag och Vilda har gått en superbra viltspårkurs några helger och jag kan varmt rekommendera ViLTspårarna Riktigt bra! 

Jag och Vilda har varit en sväng till småland och haft det mysigt. Vi längtar och väntar på att få komma ut i skogen på riktigt. Hon är i bra kondition efter valparna och hon är taggad. Jag med!

September

Tiden går fort och efter 8 veckor är det dags för valparna att flytta hem till sina nya familjer. 

Sist ut att flytta var "Sniffen" BnB Hardy, enda hanen i kullen. Han fick några bonusdagar med oss på landet innan han flyttade.

Augusti

Valparna växer...3 veckor gamla och de börjar röra på sig mer och mer. Vi har flyttat ut till landet några veckor o det är superskönt.

Valparna är här!

Den 20 juli föddes Vilda o Freddys valpar, en hane och fyra tikar blev det. Alla mår bra och Vilda är en toppenmamma och alla har hem som väntar.

Juni/Juli

***********************************************                 Vår första egenuppfödda viltspårchampion!        **********************************************************      


STORT GRATTIS Marie och Bianca (BnB Akela) som gått tre raka öppenklass med 1:a pris!! Ena domarens kommentar " det enda problemet med Bianca är att hon inte är min..."

Ni är grymma och vi är så stolta över er.

      

Maj

STORT GRATTIS Bianca (BnB Akela) och Vidar (BnB Pansar) till genomfört GA med kvalitet 1!

Stolt uppfödare! 

Bianca o Marie
Vidar med ägare Per
Bianca o Vidar med Johan (domare) och glad uppfödare :-)

Mars o April

Det är många aktiviteter vi sett fram emot under vår och sommar som nu blivit inställda pga av Corona.

Jag och Niclas skulle besöka Skottland och borderterrierns 100-års jubileum i maj men det blev inställt. Mest synd är nog att grytlägret i Finland är inställt.

Trist men inget vi kan göra något åt.

Jag och Vilda har i alla fall varit på en helgkurs i Freestyle, fokus på förararbete och musiktolkning, och nu kör vi en distanskurs med "koll på håll" som tema. 

Båda kurserna är via Tass i hand som jag varmt kan rekommendera! Karin är grym!

Vi har haft en rolig lördag med Bianca, Bella o Vera och hela gänget med lite blandad träning i hundhallen, kul!


Vi har också varit en sväng till till Mamima och tränat på vildsvin. Superkul! Från oss var det Bianca, Vilda, Hugo, Baggis (BnB Bagheera) och Kulan (BnB Bullet) som tränade. Bella var med och miljötränade denna gång, hon är ju bara 7 månader. Baggis o Kulan var en klass för sig måste jag säga. 


Första helgen i maj är det dags att åka och träna gryt, alltid något att se fram emot.

Vilda o Bagheera

Bianca o Bella

Februari

Vi var på Terrierklubbens utställning i Södertälje och hade med oss Vilda, Bianca, Bella, Vidar och Zola.

Det blev en bra dag med Bella som blev BIR valp och Vilda som blev BIS jaktklass!

Både Vidar och Bianca fick excellent med fina kritiker!

Jättekul att träffa "valparna" och de är såå himla trevliga och fina.

Vi var o fikade hemma hos Balder o Vidar för några helger sedan också.


Fina hälsningar från alla valpar och det är så kul. Tack för det!


Lite blandade bilder nedan.

Vilda, Bianca, Bella, Vidar, Balder, Juni och sist Rut som provat på Nosework o dogparkour och så hennes gris. ..

Juni (BnB Elektra)
Rut (BnB Valkyria)
Bella (Zomra)
Vidar (BnB Pansar)
Bella (Zomra) o Bianca (BnB Akela)
Balder, Vidar o Vilda

December / Januari

Vi har haft en fin vinter, om  man nu kan kalla det för att vi haft någon vinter, ja den har i alla fall varit vädligt mild så vi har haft mycket  tid i skogen för hundarna.

Några nya marker har vi varit och jagat på, bla en helg hos Kulan med familj. En jättetrevlig helg med mycket fina viltrika marker. Supertrevligt,och vilken liten tjej Kulan är!

En helg hade vi Raffe ( BnB Mowgli) och Franz (BnB King Louis) med ägare som gäster på vår mark samt vår kompis Erica med sina två borderkillar. Jättekul!


Vår nya tjej Bella (Zomra) har hunnit bli  4 månader hon är en jättefin liten tjej med mycket energi :-)


Nu ser vi fram emot vårens aktiviteter, jag och Vilda är anmälda till en helgkurs i Freestyle i mars, det ser jag fram emot!  Vi tränar på och hon är jätteduktig.

Vi planerar att gå på några utställningar i vår också.


Vidar, Rut, Indy, Juni, Wilma och Kulan 10 månader gamla
Lite blandade bilder från lyckade jaktdagar för duktiga Franz
Duktiga Balder!
Tack alla fina valpköpare för att ni är bäst, oavsett vad ni gör eller inte gör med era hundar.
Vi får så fina rapporter och hälsningar från er alla och vi är så glada och stolta för det!
Ni är alla fantastiska!


Extra kul är att vi i år fått vår första grytmeriterade egenuppfödda hund. Från vår första kull.
Både svenskt och finskt prov har Franz (BnB King Louis) startat på i år 🌟
Bianca (BnB Akela) har gjort fina viltspår och klarat anlagsprovet med bravur. 🌟
Vi lyckades också få ihop några från Team BnB till Ostkanten med 51 anmälda Borderterrier.
Juni (BnB Elektra) blev BIM valp och Franz (BnB King Louis) vann jaktklassen och slutade som 2:a bästa hane. Lilla Vidar (BnB Pansar) blev 4:a i sin valpklass och Bianca (BnB Akela) blev 3:a i öppenklass.
Superkul!


Vi önskar er alla en riktigt

🎄God Jul och ett Gott Nytt År! 🎄

/Karin & Niclas

November

Vi säger välkommen till vår nya inköpta valp i kenneln, Zomra. Hon är en liten blå tik efter Hugo och kommer att bo tillsammans med Bianca och Marie. 

Vi har haft förmånen att få vara några dagar med henne innan flytt och hon är en alldeles underbar tjej! Trygg och tuff. Och hon har kommit in i vår flock utan problem.

Jag hoppas och tror att hon kommer tillföra kenneln något bra.

Vilda har också haft roliga dagar i skogen. Hugo har varit skadad och vilat några veckor men hoppas han nu är bra och kan få ha lite kul.

Vi jobbar även vidare med vårt Freestyle-program jag och Vilda, det är superkul!

Oktober

Höstens jakt är i gång och vi är i skogen så mycket vi kan.

Vi får fina rapporter från valpar, både de äldre och småttingarna som har börjat få vara med ute i skogen och bla gjort död/eftersök med fina resultat. Det är så roligt och de är så duktiga!

De två översta bilderna är Kulan (BnB Bullet) som har gjort fina död/eftersök.

Mittenbilderna är Hugo och älgen från vår älgjakt, inte hans älg, han drev dock fram en ko till en passskytt strax efter att denna tjur låg. Samt Hugo med sonen Malte som är med i vårt jaktlag.

Filmerna är på Vidar (BnB Pansar) och Rut (BnB Valkyria) som gör ett fint dödsök på vildsvin.

Stort GRATTIS till Bianca (BnB Akela) och matte Marie som gjort ett gk anlagsprov viltspår med väldigt fina ord från domaren!

I helgen var vi på Mamima och värmde upp inför säsongen.

Bianca träffade vildsvin för första gången och skällde fint, kul! Hugo var överlycklig och roade sig kungligt.Vilda jobbade såklart också bra!

Nu längtar vi till 1 oktober!


Första filmen är Vilda, andra filmen är Hugo och sista filmen är nybörjaren Bianca.

Grattis Hugo som blev pappa till 5 valpar (3 hanar o 2 tikar) den 22 september. En grizzlehane resten blå.


Höstfix på marken

I helgen var jag o äldsta sonen på marken och fixade inför hösten. Vackert väder och taggade hundar.


VIlda och jag har börjat på freestyle, superkul! Och Vilda är ju självklart en stjärna :-)

Valpträff i början av september

Vi hade en valpträff på landet i början av september med valpar från oss och valpar efter Freddy och Hugo. Så roligt och stort tack till alla som kom!

Fika, olika viltspår, korvätartävling, frågesport, agility, grytgång med räv var några av dagens aktiviteter samt massor av lek o bus förstås. 

Några stannade kvar över natten och kvällen avslutades med färska Vätternkräftor som husse o matte till Rut bjöd på. Grymt!!

STORT GRATTIS till Patric och Franz (BnB King Louis) som i helgen gjorde GA med kvalitet 1!
Juli/ Augusti 2019
Vi har haft en bra sommar på alla vis. Vi får fina hälsningar från valparna, både de små o de större. Det är så roligt!

Vi passerade Rut (BnB Valkyria) på vår semester och sov över en natt. Hon och Vilda blev så glada över att träffas. Fullt ös!

Franz (BnB King Louis) har varit i Finland och startat på grytprov med bra resultat, superkul! Han har även varit ute i naturen på grytpremiären i augusti. 
Jag har varit med på grytträning med Franz och Bianca (BnB Akela) efter semestern och jag är såå nöjd och stolt! De är så duktiga!

Vi har varit på Ostkanten i augusti, en inofficiell utställning för borderterrier, 51 borders anmälda.
Juni (BnB Elektra) blev BIM valp! Franz (BnB King Louis) vann jaktklassen och slutade som bästa hane 2!
Bianca (BnB Akela) kom trea m HP i en ganska stor öppenklass och lilla Vidar (BnB Pansar) blev 4:a i valpklassen. Superkul! Jag är så glad! Tack för att ni kom!


Nu ser vi fram emot valpträffen i september och att få träffa alla valpar efter våra hundar!

Juni 2019

Under april o maj har det egentligen inte hänt så mycket mer än att vi varit med valparna. Supertrevliga valpar med bra drag i. Alla har flyttat till sina nya familjer och ordningen är återställd här hemma. Vi får fina rapporter från alla valpar!

Mer om dem kan du läsa undet valpar. 

Jag planerar nästa kull som blir med Bianca (BnB Akela). Hane är ännu inte bestämd.


Vi har några veckor kvar på bockjakten och det är skönt att få komma ut i skogen lite. 

Nu njuter vi sommar ett tag framöver också hoppas jag!


Bianca (BnB Akela) har bott hos oss en vecka i juni när matte varit bortrest.

April 2019

Valparna är här!

Den 2:a april föddes Vilda o Everts valpar, en hane och fem tikar blev det. Alla mår bra och Vilda är en toppenmamma.

Se mer här


Februari 2019

Nu har vi lagt ovanjordsjakten bakom oss för denna säsong. 

Vi har haft så många fina dagar i skogen och jag är mycket nöjd med hundarna. Framför allt alla fina rapporter från valparna. De sköter sig bra både ovan och under jord. Det är så roligt! Dessutom är de så otroligt trevliga allihopa!

Jag har förmånen att träffa dem lite då o då och även haft med Raffe (BnB Mowgli) på jakt :-)

Vi har haft en träff på hundsimmet också där de fick prova på vattentrask och simning, kul. 

 

Jag och Vilda har varit i Skåne på en lyckad dejt, det ska bli så spänannde och jag håller tummarna att det går bra! Mer om det kan du läsa under "Valpar"

Vi önskar alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

September/oktober 2018

Oktober är redan här, det betyder att löshundsjakten är i full gång och den ägnar vi oss åt så mycket vi kan.

Vi får många fina rapporter från alla valpar. Franz (BnB King Louis) har hunnit med både gryt- och minkjakt, superduktig kille, även Baggis (BnB Bagheera) har varit ute  jagat med fint resultat. Bianca har gått viltspår och klarat det med bravur. Superkul!

Fina hälsningar från Atlas (BnB Baloo) i Holland och från Hathi (BnB Hathi) i Norge får vi med jämna mellanrum och det är vi så glada över.

I september hade vi både Raffe (BnB Mowgli) och Bianca (BnB Akela) på övernattning en varsin helg, superkul och de är så himla trevliga!

Tack för att vi får låna dem!

                 Franz jagar mink

             Atlas med kompis

                Baggis med sitt första vilt (slutade med två till den jakten)

                Hathi på vift 

                  Vilda :-)

                Raffe på övernattning hos oss

         Franz

                      Raffe 

                                                                                                   Bianca, Hugo, Vilda och Freddy 

Augusti  2018


Vi har haft en underbar sommar i norra sverige med mycket fiske, sol och bad.Snart drar höstens aktiviteter igång med jakt och diverse annat skoj. Det längtar jag till.

Jag kommer att para Vilda på nästa löp vilket borde bli i november/december. Om du är intresserad av att veta mer är du välkommen att höra av dig!

Juli 2018


Äntligen var det dags för grytläger och grytprov i Finland. En av årets roligaste veckor.


Bästa Vilda gjorde sitt A-prov med toppenresultat (A49) och kan nu titulera sig FI J(G)CH! Hurra! Så duktig liten tjej!!


Med i Finland var även Franz (BnB King Louis) som gjorde så bra ifrån sig! Klockren på träningarna men tyvärr för ung för att starta på prov.

Även Bianca (BnB Akela) var med och skällde bra på räven.

Franz försvarade även titeln som lägrets snabbaste hund, vilken vi har vunnit alla gången vi har varit där :-) Hugo vann två år, Vilda ett år och nu Franz.


Rapporter från alla valpar får vi regelbundet och vi har varit hemma hos Bagheera (BnB Bagheera) och hälsat på i sommar, jag är så stolt över alla valpar. De är så trevliga och fina allihop!

Nybliven FI J(G)CH Vilda med stolt matte                                                                          Fina Bianca, Vilda och Franz

                    Jag o Franz                                                                                                                  Vinnar Franz med husse Patric

Juni 2018


I juni har vi varit på utställning och lånat med oss både Franz (BnB King Louis) och Bianca (BnB Akela) för deras debut i ringen.

Lördagen bjöd inte på några toppresultat men söndagen blev bättre, Bianca en andra placering med excellent i en stor och fin juniorklass.

Vilda vann jaktklassen med CK och blev även BIS1!

Franz fick excellent med fin kritik i juniorklass och Hugo blev BIR veteran

Dessutom hade vi en super trevlig helg på landet med våra bordervänner, totalt var vi 11 stycken borderterrier.

Maj 2018


Två Beast N’ Beautys valpar varit på sitt första möte med grävling. Franz (BnB King Louis) fattade direkt och var så duktig! Bianca (BnB Akela) var nyfiken men lite fundersam i grytet men gick igång ordentligt på den hon fick träffa utanför grytet. 

Så roligt 😍 

Även Vilda o Freddy var med och fick gå lite viltspår. De är så duktiga allihopa. 

Tack för en jätterolig dag alla inblandade!

Under maj har vi även varit med på årets upplaga av Swedish Game Fair där vi stod två dagar i Grythundklubbens monter. Superkul, som vanligt.

Vårt första besök på fredag morgon var Landsbygdsministern som fick en presentation och uppvisning av Hugo av hur det går till. Extra kul tycker ju jag :-)

Under lördagen fick jag låna Franz (Beast N´Beautys King Louis) så han fick vara med pappa Hugo och mig.

April 2018

Tiden springer iväg, snart är det sommar.

Under april har vi hunnit med lite aktiviteter. 

Jag har haft en fin helg med egentid med Vilda. Två dagar med rallylydnad, spår, klicker och balansträning hos Mhundlydnad. Superbra aktiveringskurs.

Vi har också varit i Söderköping på Mamima vildsvinshägn och tränat! Underbart väder, många vildsvin och fina duktiga hundar. 

Djungelvalparna har hunnit fylla 1 år! Hurra! Grattis alla fina! 

Hugo har firat sin 9-årsdag i april också, grattis!


Freddy hade dambesök från Finland tidigare i år och det resulterade i en hanvalp som föddes den 5 april, grattis! 

Även Hugo har haft dambesök av en trevlig, duktig och jagande tik och det ska bli spännande att se vad det blir. Jag håller tummarna att det blir ett gäng valpar.

                                                                                                  Freddys valp 4 dagar ung.

Mars 2018

I mars har Bianca (Beast N´Beautys Akela) varit på sin första utställning. Och det gick bra, hon slutade som BIG2! Det är jag mer än nöjd med, jag är så stolt och glad förstås!

Vilda har fyllt 3 år också, det firade vi såklart! 

Freddy har haft tjejbesök från Finland och Hugo har haft tjejbesök från Örebro. Vi väntar med spänning på att se om och vad det blir för resultat!

Påsken firade vi på landet med fina dagar och mycket sol, härligt!

Nu ser vi fram emot våren och att få besöka grishägn och grytträningar. 

Bianca, trimning pågår innan utställning.                             Bianca är så duktig och står så fint :-)

                   Grattis Vilda! 

Februari 2018

Under februari har vi tränat en del agility men även latat oss. Vi hade en agilityträning där även Raffe (Beast N´Beautys Mowgli) var med. 

Bianca (Beast N´Beautys Akela) tränar agility med sin matte, de har redan gått två kurser, hon kommer att blir en stjärna ;-)

   Raffe

    Vilda & Raffe

Vilda, Freddy & Hugo

                Bianca

Februari 2018

Nu har vi lagt säsongens ovanjordsjakt bakom oss för denna gång. Vi har haft så många fina dagar i skogen och jag är mycket nöjd med hundarna. 

Vi ser fram emot nästa säsong, men fram till dess hittar vi på annat att göra!

Januari 2018

Nu är julledigheterna slut men vi går mot ljusare tider och det känns skönt!

Vi får fina hälsningar och rapporter från valparna som nu även har börjat "träna" i skogen. Det är så kul!

Även Freddy-sonen Balder och Hugo-sönerna Ozzy och Malte får vi fina jaktrapporter från, duktiga kill!ar!

Fler roliga nyheter är från Stella, Freddys dotter, som har lagt till titeln Viltspårchampion till sin tidigare titel Tjänstehund Räddning, stort GRATTIS!

Vi har haft Bianca (Beast N´Beautys Akela) på besök och hon är en supersöt liten tjej med mycket energi.

Planer finns på att para Vilda till våren, det ser jag fram emot att återkomma till.

Bianca (Beast N´Beautys Akela)
Vilda i skogen med sin nya väst
Franz ( Beast N´Beautys King Louis)
Atlas (Beast N´Beautys Baloo) som bor i Holland
Raffe (Beast N´Beautys Mowgli)
Hathi (Beast N´Beautys Hathi) som bor i Norge

                                                                                          Stellas championat!

December 2017

Snart är 2017 slut och när jag tittar tillbaka på året som gått kan jag bara konstatera att det varit ett fantastiskt år, inte minst med tanke på valparna :-)

Vi ser fram emot en lugn och skön julledighet och förhoppningsvis många fina dagar kvar att jaga  på innan säsongen är slut.


Vi önskar alla en riktigt  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! 

November 2017

Vi har haft en toppenfin höst med många fina dagar i skogen. Det är lyxigt att kunna kombinera jakten på egna marken med att få gå som hundförare på andra fina viltrika marker. Roligt för både hundarna och mig.

Vi har även hunnit med en liten träff med tre av valparna som har fått miljöträna lite hos vildsvinen. Jättekul! De är så fina och trevliga <3 

        Raffe (Beast N´Beautys Mowgli)                             Bianca (Beast N´Beautys Akela)                                Bagheera (Beast N´Beautys Bagheera)

                                                                  Bianca och Raffe spanar in grisarna (Foto: Sandra Åberg)


Oktober 2017

Oktober är här och vi tillbringar helst all vår lediga tid i skogen!September 2017

I helgen har vi varit 2 dagar i Almunge och tränat hundarna på björn och vildsvin, vi har lagt roliga och kluriga spår samt umgåtts med vänner och valpar till Hugo och Freddy.

Hugo var riktigt bra på björn och tränaren tyckte att jag kunde jag starta honom på prov! Vilda har absout ingen respekt för björnarna och ska absolut inte jaga björn. Det har jag i och för sig inga planer på heller... Freddy tyckte också att det var skoj med björn men han är allra bäst på att spåra!

Augusti 2017

Vi har varit i Norge på utställning.

Hugo vann championklassen och blev placerad som andra bästa hane, fick sitt sista CACIB och blev därmed INTERNATIONELL CHAMPION!

Jag är så stolt över honom!

Vi har också varit en helg på noseworkläger med ett gäng andra borderterrier. Superkul och nu är vi fulla med inspiration!

Med på lägret var också Bianca (Beast N´Beautys Akela) som var jätteduktig!

Juli 2017

Vi har fått fina hälsningar från valparna som alla har det bra! Tack för alla fina uppdateringar.

Juni 2017

Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem och vi är så glada att alla fått så fina familjer. 

Det är tomt hemma och vi saknar pluttarna men vi får hälsningar från alla och det är skönt att veta att allt går bra.

Vi ser fram emot att få följa kullen och se vad det blir av dem. 

April 2017

Den 17 april föddes 6 valpar, 1 tik och 5 hanar. Allt gick jättebra och Vilda är verkligen en toppenfin mamma.

Alla valpar har nya hem som väntar.

Mars 2017

Nu är vi säkra på att Vilda är dräktig och väntar med spänning på resultatet.

Februari 2017

 Vilda är parad! Vi håller tummarna att hon är dräktig.


Januari 2017

Nytt år - nya möjligheter!

Nu väntar jag på att Vilda ska börja löpa vilket borde ske i januari/februari. Se mer under valpar.

Fram till dess passar vi på att ta alla tillfällen i akt att jaga innan det är slut på löshundsjakten för denna säsong. 


December 2016


Vi önskar våra vänner en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


Oktober 2016 Jakt i fokus

Äntligen oktober och dags att få släppa hundarna i skogen. Hundsläpp och älgjakt till hundarnas och min stora glädje!

Utöver en veckas älgjakt har vi varit ute i skogen varje ledig stund.

I samma jaktlag som Vilda och Hugo finns även Hugo-sonen Malte, det är jätteskoj!

Hugo-sonen Ozzy, Maltes kullbror, är även han ute och gör bra ifrån sig i skogen.

Jag har varit och tränat Vilda på vildsvin vilket hon jagar med stor glädje. Känns bra att testa henne i hägn innan jag släppte henne på marken då vi har en del gris.

Jag är så nöjd med alla hundar och deras arbeten. Det blir en fin säsong!


Bilderna nedan är på Hugo, Ozzy med älg, Hugo o Malte i mitt knä, Vilda, Hugo med älg och Ozzy med räv.

September 2016 Danmarksresa

I helgen var vi till Danmark för att starta på grytprov.

Hugo gick ett kanonprov med ett 1;a pris men tyvärr inget Cert. Såå nära! Nu är det bara ett provtillfälle kvar I Danmark och jag är naturligtvis sugen på "try it again"...

Jag chansade och tog även med mig Vilda när jag ändå skulle åka. Hon lyckades med att få ett 2:a pris vilket jag är mer än nöjd med. Duktiga lilla tjejen!


Augusti 2016 Vilka fina resultat

Vi har varit på husbilssemester i norra Sverige. Innan vi for hade jag anmält Vilda till dubbelutställning i Mo i Rana och alla tre hundarna till Terrieklubbens utställning i Drängsmark, utifall vi skulle passera något av ställena på vår roadtrip. Vilket vi till min stora glädje gjorde!

I Mo i Rana blev Vilda BIR båda dagarna med cert och på lördagen blev hon även placerad som 4:a i gruppen! Hurra vilken tjej!

Helgen efter i Drängsmark blev inte sämre. Hugo BIR  jaktklass samt BH-3 och sedan BIS-1 i finalerna! Freddy blev BIM veteran och Vilda BIR unghund sedan BIS-3 unghund i finalerna! Tjohoo vad kul!

Som om inte det räckte så startade jag Vilda på grytanlagsprov dagen efter i Fällfors som hon klarade med mer än väl godkänt resultat!

En toppenfin semester på alla sätt o vis!

Juli 2016 Grytläger med fina resultat

Vilken vecka vi har haft i Finland på årets grytläger!

Hugo gjorde ett fint A-prov och blev FI J(g)CH, hurra!!

Lilla Vilda som blev 15 månader samma vecka vi for, startade på två B-prov med 44 och 43 poäng, helt fantastiskt! Hon som inte sett en levande räv innan. Jag startade henne även på A-provet sista kvällen men det räckte inte hela vägen, men vad gör det? Hon har varit grym!

Det anordnas Toto (hundrace) på lägret och tidigare två år som vi varit med har Hugo vunnit som snabbaste hund. I år fick han lämna över första placeringen till Vilda, haha. Men han fick en andra plats och det är inte fel det heller.


Foton: Håkan Rilöv, stort tack för fina bilder

                            Hugo                                                                                                                   Vilda                                                                      

Juni 2016 

Vilda har varit på sin första off utställning i Leksand o blev placerad som vinnare i juniorklassen med CK, domare Catharina Hasselgren.

Maj 2016 Årets Border

I helgen har vi varit på Årets Border.

Planen på att tävla i noviklass i KM på fredagen med alla tre hundar blev lite förändrad pga jobb men jag kom i sista sekund och kunde i alla fall starta Vilda. Det var inte någon supersuccé men vi gjorde vårt bästa utifrån dagens förutsättningar. Alla fick pris så vi var nöjda.


Utställningen på lördag gick lite bättre. Vilda (Ottercap Like A Lady) blev placerad som reserv med HP i en fin juniorklass med 13 stycken.

Maj 2016

Vilda har nu varit på sin första grytträning. Den gick superbra! Och hon visade att hon minsann är född som grythund. Det ska bli spännade att följa hennes utveckling framåt.

Maj 2016

Vi  har varit på Hundens Dag i Almunge och Hugo fick testa björnhägnet. Det tyckte han var väldans kul. Han håller avstånd,  är rörlig och skäller bra. Han ska ju inte jaga björn men det är kul att han visar bra mod men ändå är klok...

Vilda fick hälsa på grisarna genom staketet, vilket hon gör med stor glädje och jaktlust och hon fick prova på att skälla lite skinn i det nya fina provgrytet.


Jag har anmält Freddy, Hugo och Vilda till agilityn på Årets Border om några veckor så nu ligger vi i hårdträning inför det också :-)

April 2016 

Jag och Hugo har varit på en 3-dagars utbildning i Praktisk eftersök arrangerad av Hunting Assistance på Roslagens Jakt & Vilt.

En otroligt bra utbildning som jag varmt kan rekommendera.

Januari 2016

Vilda har varit med mig och Hugo i skogen och jagat, med gott resultat! 

December 2015 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR önskar vi alla våra vänner

November 2015

Vilda har varit på tre utställningar i höst och blivit placerad alla gånger.

Ostkanten valpklass 4-6 mån, 2:a m HP

Pudelklubben valpklass 4-6 mån, BIR och BIG-2

Östek Sollentuna valpklass 6-9 mån BIR

Mars 2015

Hugo BIR i Strängnäs


 

Juli 2014

En toppenvecka i Finland med fina resultat! Hugo gjorde två B-prov på räv och blev dessutom BIR med CERT o CACIB och därmed finsk och nordisk utställningschampion.